21.2.08

Δισκογραφικά

Μπαμ! Αυτό είναι το κλείσιμο της TVT, που απέλυσε τους περισσότερους υπαλλήλους της και θα υποβάλει αίτηση πτώχευσης μέσα στην εβδομάδα. Μιλάμε για το Νο1 ανεξάρτητο label από το 2001 έως το 2006 σύμφωνα με το Billboard, χάρη σε ένα ρόστερ με ονόματα όπως οι Lil Jon & The Eastside Boyz, Pitbull, Ying Yang Twins, The Polyphonic Spree, παλιότερα τους Nine Inch Nails κλπ. Το παράξενο με την ιστορία είναι ότι υπήρχαν προγραμματισμένες κυκλοφορίες, όπως του Lil John.

Πέρα από το απροσδόκητο για την αγορά, αρκετοί καλλιτέχνες από το ρόστερ της TVT δέχτηκαν την είδηση θετικά: π.χ. ο Pitbull που είχε τέτοιο πρόβλημα με τον πρόεδρο της εταιρειάς Steve Gottlieb, ώστε να πει στο κοινό να κατεβάσει παράνομα το πρόσφατο άλμπουμ του The Boatlift. Ή ο Trent Reznor, που έκανε πάλι τα κόλπα του: έβαλε ανακοίνωση στο site του το εξής: Not ALL news about the music industry is bad these days (με link στην σελίδα του allhiphop).

Εντωμεταξύ, ο Trent έκανε και άλλο κόλπο: έχει ανεβάσει στο site του τις λέξεις: 2 weeks και έχει γίνει χαμός, γιατί όλοι υποπτεύονται ότι θα κάνει κάτι σαν τους Radiohead με καινούργιο υλικό! Πάντως, το πιθανότερο είναι ότι θα είναι κάτι άλλο και όχι άλμπουμ.

O Irving Azoff, ο μάνατζερ των Eagles και σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνος για την εκ νέου εκκωφαντική επιτυχία του με το "Long Road Out Of Eden" (που πλησιάζει τα 8.500.000 πωλήσεις παγκοσμίως, 7 φορές πλατινένιο στις ΗΠΑ!!) δίνει σε ελάχιστες λέξεις την πραγματική εικόνα της βιομηχανίας σήμερα: τα σούπερ μάρκετ έχουν τον κόσμο, άρα εκεί πρέπει να πουλάμε. Οι συναυλίες είναι το ζουμί, ακόμα και για μια μπάντα που πουλάει όσο οι Eagles. Οι Eagles, μια από τις κορυφαίες μπάντες σε πωλήσεις καταλόγου, βγάζουν από αυτόν από το Itunes χρήματα που ισοδυναμούν μόνο με 45 λεπτά από μια συναυλία τους! Διαβάστε εδώ

H πρόβλεψη της Forrester, με τον χαρακτηριστικό τίτλο The End Of The Music Industry As we Know It, λέει ότι το 2007 ήταν το τέλος της πτώσης για την βιομηχανία και ότι το 2012 οι ψηφιακές πωλήσεις θα ξεπεράσουν αυτές σε φυσικό προϊόν. Διαβάστε εδώ

Εντωμεταξύ, μια έρευνα που δύσκολα πιστεύει κανείς, αλλά σίγουρα δείχνει πως μπορεί να κινηθεί το πράγμα στο μέλλον είναι αυτή της εταιρείας NPD, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι στις ηλικίες 9-14 στις ΗΠΑ, το 70% προτιμάει να αγοράζει μουσική από το itunes, σε αντίθεση με το 26% που προτιμάει το LimeWire και το 16% που κατεβάζει από το Myspace.

No comments: