9.3.07

Mute The Silence interview

O Ίωνας από τους MUTE THE SILENCE

Κάντε μας μια μικρή παρουσίασή των Mute The Silence
Καλησπερα.. Ειμαστε οι: Alex (φωνη, κιθαρα), Julio (drums), Βικτωρας (μπασσο, φωνη), και Ιωνας (κιθαρα, φωνη). Ζουμε στην Αθηνα και παιζουμε σαν MTS απο τα τελη του 2003, με
συναυλιες στην Ελλαδα και την Αγγλια.

Στις 23 Φεβρουαρίου παίξατε στο Αν σε ένα μίνι φεστιβάλ ελληνικών συγκροτημάτων. Έγινε πανικός (για τα δεδομένα του ΑΝ). Πώς ενημερώνεται το κοινό;
Ναι, περασαμε φανταστικα! Ελπιζουμε και ο κοσμος το ιδιο.. Βασικα στην underground σκηνη τα περισσοτερα νεα κυκλοφορουν απο στομα σε στομα. Φυσικα υπαρχουν και sites οπως π.χ. το myspace η το avololis.gr/core αποπου μπορεις να διαδωσεις πολλα νεα. Μετα ειναι οι αφισες, τα flyers κτλ κτλ..

Το καλό ντεμπούτο άλμπουμ σας έχει τον τίτλο «Cursed With Ambition». Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σας;
Ειχαμε βγαλει κι αλλο ενα ομωνυμο EP παλαιοτερα, αλλα ναι, ο καινουριος μας δισκος λεγεται Cursed With Ambition και πιστευουμε πολυ σαυτον. Ειμαστε ικανοποιημενοι με το πως ηχογραφηθηκε και ακομα πιο ευχαριστημενοι με το πως μας τον mixαρε ο Matt Hyde. Ιδανικα θελουμε να βρουμε εταιριες που να μπορουν να αναλαβουν την διανομη του δισκου και σε αλλες χωρες. Εχουμε υπογραψει με την In&Out Records στην Ιαπωνια, και αν ολα πανε καλα θα κυκλοφορησει εκει τον Ιουνιο. Κατα τ'αλλα θελουμε να συνεχισουμε να βγαζουμε μουσικη που να μας αρεσει, και να κανουμε καποια tours εκτος Ελλαδος, αλλα δεν ειναι και το πιο ευκολο πραγμα. Επισης, προσπαθουμε να εκμεταλλευομαστε ολες τις καλες ευκαιριες που μας παρουσιαζονται κατα καιρους... Αυτο που εχουμε μαθει ως τωρα εξαλλου ειναι πως τα “οχι” που λες καθοριζουν την καριερα σου, και οχι τα “ναι”..

Την εκπομπή μας ακούει κόσμος από όλη την Ελλάδα, κυριολεκτικά κάθε ηλικίας. Τι θα θέλατε να τους πείτε;
Οτι ειμαστε φανταστικοι και οτι οποιος δεν μας ξερει χανει! Αστειευομαι.. βασικα θελουμε να ξερει ο κοσμος πως ειμαστε παρα πολυ ευγνωμονες για την αποδοχη που εχουμε γνωρισει τα τελευταια χρονια και πως θα συνεχισουμε να κανουμε αυτο που κανουμε για οσον καιρο μπορουμε.. Επισης, οτι ειμαστε φανταστικοι και οτι οποιος δεν μας ξερει χανει! Χαχαχαχαχαχαχαχα..

Τι ακριβώς θέλετε να επιτύχετε με την μουσική σας, σε μια χώρα που πλέον ένα άλμπουμ όπως το καλό και αρκετά «βατό» καινούργιο των Deftones δεν πρέπει να έχει πουλήσει ούτε 1000 κομμάτια;
Θελουμε να εχουμε μια σταθερα ανοδικη πορεια, κανοντας οσο λιγοτερους συμβιβασμους μπορουμε. Πιστευω πως συγκροτηματα οπως οι Deftones θα εχουν παντα “το κοινο τους” ασχετα απτο ποσους δισκους εχουν πουλησει μεχρι τωρα στην Ελλαδα. Σιγουρα, οι πιθανοτητες εξελιξης στην Ελλαδα για ενα συγκροτημα σαν και εμας δεν ειναι ιδιαιτερα μεγαλες, κυριως λογω του σχετικα μικρου μεγεθους της σκηνης. Απτην αλλη αυτο δεν σημαινει πως δεν μπορεις να κανεις κινησεις και προς τα “εξω”..

Έχετε πάνω από 20.000 profile views στο Myspace και άλλα τόσα στο PureVolume. Στο Myspace έχετε πάνω από 2000 φίλους, μεγάλα νούμερα για την χώρα μας. Πώς το εκμεταλλεύεστε;
Η αληθεια ειναι πως το ποσα plays, η το ποσους φιλους εχεις στο myspace λειτουργει περισσοτερο ως ενδειξη του ποσο καλα τα πας. Βεβαια θα επρεπε να ειχαμε ασχοληθει περισσοτερο με τα να κανουμε “φιλους” για να μας μαθει και περισσοτερος κοσμος αλλα προτιμουμε να μας κανουν αλλοι requests γιατι ετσι καταλαβαινουμε πως μας γουσταρουν πραγματικα.

Στο purevolume, οι περισσότεροι φίλοι σας είναι από το εξωτερικό. Τι σημαίνει αυτό για σας;
Οτι υπαρχουν ανθρωποι εκτος Ελλαδος οι οποιοι δεν κανουν διακρισεις, δινοντας ευκαιριες και σε συγκροτηματα σαν εμας, δινοντας επισης αξια σε προσπαθειες που ξεκινουν απο τη μικρη μας χωρουλα..

Καριέρα στο εξωτερικό; Το σκέφτεστε; Πιστεύετε ότι μπορείτε να το πετύχετε;
Εχουμε μιλησει με καποιες εταιριες του εξωτερικου οι οποιες θελουν να κυκλοφορησουν το CWA απο δω κιαπο κει, αλλα μεχρι να εμφανιστει ενα συμπαγες υποβαθρο, θεωρουμε πως κουμανταρουμε καλυτερα το μελλον μας απο δω. Δεν θα πουμε οχι σε μια καλη προταση..

Πώς προωθείτε το άλμπουμ σας (ραδιόφωνο, τύπος, internet)
Κυριως μεσω του internet. Υπαρχουν και καποιοι σταθμοι που μας προωθουν κατα καιρους, αλλα κυριως ειναι ο,τι καταφερνουμε απο μονοι μας, και μεσω φιλων. Τωρα ετοιμαζεται και το video για το “kill the boy” οποτε εχουμε κιαυτο.

Που πωλείται το άλμπουμ σας;
Προς το παρων πωλειται στα Jinx, Rhythm, Metropolis (ομονοια), Slut, και απτο internet. Σε λιγο λογικα θα υπαρχει και σε αλλα μερη της Ελλαδος.

Πότε είναι οι επόμενες συναυλίες σας;
Δεν εχουμε κανονισει καμια, αλλα με το που κανονισουμε θα υπαρχουν αναφορες στα γνωστα μερη..

Με ποια άλλα ελληνικά συγκροτήματα νιώθετε κοντά;
Με αρκετα! Κυριως επειδη εχουμε αναπτυξει φιλιες και οχι επειδη παιζουμε την ιδια μουσικη. Μερικα απο αυτα ειναι τα εξης: Professional Sinnerz, Plus Dots, More of Myself to Kill, Written Failure, FWIW, My Perfect Enemy, βασικα ειναι παρα παρα πολλα και παιζει ναμαστε εδω μεχρι αυριο..

Ποια είναι η στάση των media απέναντί σας;
Νομιζω πως οσο εχουν ασχοληθει μαζι μας εχουν δειξει μια θετικη σταση. Δεν ειμαστε και το πιο high profile συγκροτημα, και μιας και η φυση της μουσικης που παιζουμε ειναι αυτη που ειναι, δεν ασχολουνται και παρα πολυ μαζι μας. 

Τι πιστεύετε ότι θα μπορούσε να σας προσφέρει μια πολυεθνική εταιρεία;
Το σιγουρα θετικο μιας πολυεθνικης ειναι το ευρος της διανομης που μπορουν να εξασφαλισουν. Περαν αυτου, ισως να σου προσφερουν και αρκετα λεφτα, αλλα ποτε χωρις ανταλλαγμα. Πιστευω πως δεν ειναι πολλες οι περιπτωσεις συγκτροτηματων σαν και του δικου μας που εχουν επωφεληθει ιδιαιτερα απο μια σχεση με μια πολυεθνικη. Ολα εξαρτωνται απτο συμβολαιο.

Στο myspace σας, είχατε μια ανακοίνωση για τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Ως δραστήριοι νέοι (που κάνουν μια προσπάθεια μέσω της μουσικής), τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνουν οι νέοι για να αλλάξουν την σημερινή κατάσταση (της μετριότητας, της απάθειας, κλπ);
Γιαυτην την ερωτηση θα χρειαστουμε αλλη μια συνεντευξη.. Υπαρχουν ανθρωποι που εκφραζουν πραγματικο ενδιαφερον για τα χωρια, τους δημους, τις πολεις, και τη χωρα μας γενικοτερα, αλλα δυστυχως ελαχιστοι απαυτους βρισκονται σε θεση να κανουν κατι για να βοηθησουν. Κακα τα ψεματα, οι περισσοτεροι που εχουν θεσεις εξουσιας βρισκονται εκει για να τρωνε λεφτα. Υπαρχουν φυσικα και εξαιρεσεις, αλλα σε σχεση με τον κανονα δεν ειναι και πολλες..

Τι ακούτε αυτό τον καιρό;
Γενικα ακουμε πολλα πραγματα, αλλα τον τελευταιο καιρο απ’ οσο ξερω, ο Νικος (Julio) ακουει πολυ Patton σε ολες του τις προσπαθειες, και πολλα brakes, ο Βικ ακουει πολυ metal, hardcore και διαφορα ατμοσφαιρικα, ο Alex ακουει ColdPlay, και γω DragonForce, Jack Johnson και Protest the Hero.

Ποια είναι τα καλύτερα σας για το 2006;
Για να δουμε.. ε, οτι βγηκε ο δικσκος μας, οτι ειχαμε πετυχημενες συναυλιες, οτι ειχαμε την
υγεια μας, οτι κερδισαν οι Lordi την Eurovision, (χαχαχα) και οτι σε γενικες γραμμες περασαμε μια ωραια χρονια, παρα τις αναποδιες που συναντησαμε..

No comments: