6.6.13

Συναυλιακά: Η κατάντια των χορηγιών

Είναι δεδομένο ότι οι χορηγοί των συναυλιών τα τελευταία 2-3 χρόνια έχουν ξεσαλώσει. Πατώντας πάνω στη συγκυρία της κακής οικονομικής κατάστασης αλλά και της εισόδου πολλών νέων - και χωρίς εμπειρία - εταιρειών στον χώρο, έχουν φτάσει να διαφημίζονται με πολύ μικρό κόστος σε συναυλίες, ενώ ταυτόχρονα ζητάνε και μεγάλα ονόματα...

Υπάρχει όμως και η εντελώς ωμή πλευρά του πράγματος, η οποία φαίνεται πεντακάθαρα στην εξής περίπτωση: το αναψυκτικό Rockstar - που ανήκει στην εταιρεία με την επωνυμία «PEPSICO – ΗΒΗ ΑΝΩΝΥΜΗΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και έδρα το Κορωπί Αττικής (22ο χλμ. εθνικής οδού Αθηνών– Λαυρίου, Καρελάς) διοργανώνει διαγωνισμούς με δωρεάν εισιτήρια για διάφορες συναυλίες ποικίλων διοργανωτών, χωρίς αυτοί να το ξέρουν.

Συνοπτικά, μια μεγάλη και πολύ έμπειρη από διαφημίσεις εταιρεία όπως η Pepsico έχει αποφασίσει να μοιράζει προσκλήσεις για συναυλίες με τις οποίες δεν σχετίζεται με κανένα τρόπο - δεν είναι χορηγός, δεν έχει κάνει καμία επαφή με τους διοργανωτές και ακόμα και όταν επικοινωνήσουν μαζί της, απλά αδιαφορεί. Μάλιστα, είναι η δεύτερη χρονιά που το κάνει, παρά τις οχλήσεις.

Οι συναυλίες είναι οι εξής: 


Σάββατο 1/6/2013 – Dream Syndicate– 2 διπλές προσκλήσεις (2 τυχεροί)
Τρίτη    11/6/2013 – Parkwave Drive -  2 διπλές προσκλήσεις (2 τυχεροί)
Πέμπτη 27/6/2013 – Clunch– 2 διπλές προσκλήσεις (2 τυχεροί)
Παρασκευή 28/6/13 – Stratovarious- 2 διπλές προσκλήσεις (2 τυχεροί)
Δευτέρα 1/7/2013 – Rockwave Slayer- 3 διπλές προσκλήσεις (3 τυχεροί)
Τρίτη 16/7/2013 – eject PET SHOP BOYS – 4 διπλέςπροσκλησεις (4 τυχεροί)

Είναι προφανές ότι οι άνθρωποι που κάνουν αυτή την ζαβολιά, είναι και παντελώς άσχετοι με μουσική: έχουν γράψει λάθος τους Clutch, το EJEKT και έχουν βάλει τους Slayer να παίζουν στο Rockwave. Το απίθανο κείμενο βρίσκεται εδώ.

Οπωσδήποτε, πρόκεται για κατάντια του τμήματος μάρκετινγκ και επικοινωνίας της εν λόγω εταιρείας: και να γίνεται ρεζίλι με τις ανύπαρκτες γνώσεις μουσικής και να καταφεύγει σε τέτοιας υποστάθμης ενέργειες, ειδικά σε εποχές που θα μπορούσε να κάνει τη δουλειά σωστά, ξοδεύοντας ελάχιστα χρήματα.

Σοβαρές εταιρείες, κατά τα άλλα. Και πού είμαστε ακόμα.





No comments: