23.2.10

Olympic + Aegean = Love Ever After

Ούτε ένα χρόνο πριν, η MIG πήρε χαριστικά την Ολυμπιακή, χωρίς χρέη και με το κράτος να αναλαμβάνει χιλιάδες υπαλλήλους που σήμερα δεν κάνουν απολύτως τίποτα και θα πληρώνονται για πολλά χρόνια ακόμα από τον κρατικό κορβανά, χρεώνοντας μας με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Αμέσως μετά, η Olympic σταμάτησε τις πτήσεις προς Γερμανία(!), αφήνοντας τις στην Aegean. Προφανώς σε αντάλλαγμα, η Aegean δεν χτύπησε καθόλου τις άγονες γραμμές, τις οποίες πήρε η Olympic.

Τώρα μας προέκυψε συγχώνευση, ενώ πριν λίγους μήνες ο Βγενό κατηγορούσε την Μπακογιάννη για χαριστικές ρυθμίσεις προς την Aegean στην Κων/πολη!

Είναι δυνατόν να μην έχουν προηγηθεί πολύμηνες διεργασίες μεταξύ MIG και Aegean για την συγχώνευση των δύο εταιρειών; Πλάκα κάνουμε; Εδώ αγοράζεις τηλεόραση και το σκέφτεσαι από πάνω μέχρι κάτω, και μας προέκυψε σε 2 μέρες συγχώνευση 2 αεροποτικών εταιρειών;

Άρα, αυτό που λέμε είναι ότι μετά τον ΟΤΕ, πάλι ο Βγενό πήρε σε μια χαρά τιμή έναν κρατικό οργανισμό και μέσα σε μήνες τον πούλησε στους Γερμανούς.

Είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται όλη αυτή η ιστορία θετικά από όλα, μα όλα τα μέσα ενημέρωσης; Αστειευόμαστε ή δεν υπάρχει εδώ καραμπινάτο θέμα με τον ανταγωνισμό και τις τιμές των εισιτηρίων; Δεν είναι αυτό ένα καραμπινάτο σκάνδαλο;

Εδώ λέμε να απευλευθερωθούν τα κλειστά επαγγέλματα, η συγχώνευση δεν μας ενοχλεί;

No comments: