9.5.10

Last Drive @ Gagarin, 08.05.10 (live photos)

More photos by M.Gandy here



Last 2 photos by Battered Couture

Η βραδιά ξεκίνησε στις 21:50 με τους Monovine από Πάτρα (παραγωγή στο πρώτο τους album, από Inner Ear, έκανε ο Θάνος Αμοργινός, ενώ συμμετείχαν και στη συλλογή Yuria 2008 του Vinyl Microstore με την ακουστική έκδοση του "Away") και για 30 λεπτά μας θύμισαν αρκετά τον ήχο των Nirvana της δεκαετίας του '90. Οι Distortion Tamers (το συγκρότημα του Κώστα Αναγνωστόπουλου, βλ. 7-ιντσο “Right Side Of The Moon / Motherfucker” (1993) σε συνεργασία με Last Drive, υπό το όνομα Eels) εμφανίστηκαν επί σκηνής στις 22:35 περίπου και τα 35 λεπτά "βρωμιάς" που έπαιξαν αποτέλεσαν και την πρώτη τους εμφάνιση.
Το Gagarin είχε ήδη γεμίσει (ακόμα μια φορά για τέταρτο συνεχόμενο Μάη μετά την επανασύνδεση των Last Drive) όταν στις 23:35 άρχισε να ακούγεται ορχηστικός πρόλογος μέχρι να "βάλουν μπρος" με μια πιο blues εκδοχή του "Sidewalk Stroll", ενώ στο background προβάλλονταν εικόνες από το "At the Drive-Ink". Ανάμεσα στα αξιοσημείωτα άλλης μιας κλασικά θαυμάσιας συναυλίας σίγουρα περιλαμβάνεται το "Slave to the Wave" το οποίο περιμέναμε 3 χρόνια για να το ακούσουμε ζωντανά, "το φως και η σκιά του" (1986) που ούτε και οι ίδιοι ξέρουν πώς κατέληξαν να το βάλουν στο setlist, καθώς και κάτι σαν εισαγωγή (;) στο "Overloaded". Αν και θα ήθελαν να πουν πολλά για τα συμβάντα των ημερών, μίλησαν με τη μουσική τους τελικά, όπως είπε o Αλέξης πριν το "Chain Train", για την απληστία στο "Blood from a Stone", "κλείστε τις τηλεοράσεις" στο "Killhead Therapy", ευχαρίστησαν τους συμμετέχοντες στο νεοεκδοθέν comic που τους αφορά πριν από το "Devil May Care", αφιέρωσαν το "Pantherman" στο Λόφο Αξιωματικών (στο Περιστέρι, yeah! we rule m.f.!). Στη διάρκεια των 2 ωρών και 20 λεπτών συμπεριλαμβανομένων των 2 encore), ξεχώρισε επίσης το "Jack of the Highway" και από όλους τους crowd-surfers εκείνος με μπύρα στο δεξί χέρι και τσιγάρο στο αριστερό!
Εκτός των The Bad Roads / Gone Gone Gone στο τέλος του "κανονικού" set:
Poison / The Night Of The Phantom [Larry & Blue Notes] / I Love Cindy / Holy War / Have Mercy / The Drop / Glass Of Broken Dreams / Magdalene / Get Off My World / Goldfish / Alabama Blues [J. B. Lenoir] / Roadrunner [Modern Lovers] / Human Fly [Cramps] / Louie Louie [Richard Berry]
Κώστας Σφηναρόλης

No comments: