8.3.10

Τα Δευτεριάτικα (Άγρια πραγματικότητα χωρίς μέλλον)

Ο Αχαρναϊκός έριξε 4 χθες, χωρίς τον Παπαϊωάννου. Αλλά σήμερα, θα πούμε κάτι άλλο.

Ένας ηλικιωμένος κύριος έπαθε κρίση επιληψίας μπροστά μου, στη μέση του δρόμου. Όταν συνήλθε, μου είπε, κλαίγοντας, τα εξής: μένει στο Αιγάλεω και είχε πάει στην Ερυθραία με τα λεωφορεία για να παρακαλέσει για δουλειά σε οικοδομή, αλλά τον διώξανε γιατί είναι επιληπτικός. Το πήρε με τα πόδια για την Κάτω Κηφισιά για να ζητήσει δουλειά εκεί και έπαθε κρίση στο δρόμο. Δεν τον παίρνει κανείς για δουλειά, πουθενά. Και δεν μπορεί να βγει στην σύνταξη. Είχε να πάθει κρίση 6 μήνες. Την έπαθε, γιατί σταμάτησε να παίρνει τα φάρμακά του την τελευταία εβδομάδα. Τα φάρμακα είναι ακριβά και καθώς πλέον δεν έχει ασφάλεια και είναι άνεργος, δεν είχε να τα αγοράσει. Ο επί χρόνια φαρμακοποιός του δεν του τα έδινε, αν δεν τον πλήρωνε.

Ο άνθρωπος αυτός είναι ζωντανός νεκρός. Και είναι ένας από τους χιλιάδες. Αυτή είναι η τραγωδία ενός ξεφτιλισμένου κράτους με ελεεινούς προύχοντες, 1 εκατομμύριο βολεμένους δημόσιους υπαλλήλους και τους υπόλοιπους να ζούνε είτε σε απαξίωσή είτε σε αποστειρωμένη mainstream βλακεία με ιδανικά τον φραπέ και την Μενεγάκη.

Με αυτές τις συνθήκες, τολμάνε να μιλάνε για αύξηση ορίων ηλικίας και μειώσεις μισθών. Όταν τον Ιανουάριο η Ελλάδα ήταν και πάλι η πρώτη χώρα της ΕΕ σε αυξήσεις τιμών! Και τώρα, με ΦΠΑ, βενζίνες, ΔΕΗ κλπ, θα είναι ακόμα πιο ακριβή. Πώς θα ζήσει ο κόσμος;

Να μην μπορεί να πάρει φάρμακα ένας άρρωστος γέρος, επιτρέπεται. Να κόψεις μισθούς και να απολύεις, επιτρέπεται μια χαρά στην ελεύθερη αγορά. Να κόψεις τις τιμές γιατί δεν επιτρέπεται; Ποια είναι η διαφορά; Η διαφορά είναι ότι επί χρόνια αποφασίζει για όλα μια συμμορία ξεφτιλισμένων και ηλίθιων, όπως π.χ. ένα υπουργείο εξωτερικών που απαντάει στα σοβαρά σε ερώτηση για την πώληση νησιών.

No comments: